Andrei Năstase, luat peste picior de politicieni: E vreun bal mascat la Guvern?

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, care a renunțat la costum și a venit la ședința de ieri a Guvernului îmbrăcat în uniformă de polițist a încălcat legea. O spune fostul preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu. 

"Nu am înțeles, astăzi este vreun bal mascat la Guvern? Poate e vreun show de mascaradă?

Sa lăsam totuși glumele la o parte.

Astăzi stimabilul ministru de interne a încălcat flagrant legea. Și anume, Codul Contravențional al Republicii Moldova, la Art. 324 (Uzurparea de calităţi oficiale), prevede următoarele:

“Uzurparea de calităţi oficiale prin folosirea ilegală a uniformei cu însemne distinctive, cu simbolica autorităţilor publice sau cu aspect similar ce ar permite confundarea, dacă nu este însoţită de săvîrşirea unei infracţiuni, se sancţionează cu amendă de la 30 la 80 de unităţi convenţionale."

Alianța PSRM-ACUM a declarat, sus și tare, ca vor edifica un adevărat stat de drept. In acest "stat de drept" pe ministrul Năstase il va afecta legea contravenţională a Republicii Moldova?

Probabil aceasta întrebare va rămâne doar una retorica", a menţionat democratul Andrian Candu.

Şi liberalul Ion Cebanu l-a luat peste picior pe ministrul de Interne.

"Eu cred, că după faza lui Năstase în uniformă de polițist, la guvern s-au dezlegat mânile la mai mulți miniștri.

De exemplu, ministrul Sănătății poate să vină la ședințele de Guvern în halat de medic, ministrul Apărării în uniformă de general, ministrul Educației Cerecetării Tineretului și Sportului în costum sportiv, fiecare cu ce fel de cadou a primit", a subliniat Ion Cebanu.

Iar fostul aliat a lui Năstase, Renato Usatîi, a scris într-o postare pe Facebook că ministrul de Interne putea să vină într-un costum de cosmonaut. 

Amintim că, ieri, Andrei Năstase a venit la ședința Guvernului îmbrăcat în uniformă de polițist. Dar nu una oarecare, ci personalizată cu numele său. Premierul Maia Sandu s-a arătat surprinsă de vestimentaţia acestuia, spunându-i că s-a speriat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu