Andrei Năstase îşi schimbă părerea după cum bate vântul. Acesta NU va mai susţine referendumul din 24 februarie

Embed:

Liderul Partidului Platforma "DA", Andrei Năstase, s-a răzgândit din nou. De această dată, acesta a anunţat că nu va mai susține referendumul consultativ din 24 februarie, organizat în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare. Asta deşi, acum o lună, liderul PPDA îşi îndemna simpatizanţii să meargă la vot.

La plebiscitul din 24 februarie, oamenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu reducerea numărului de deputaţi de la 101 până la 61 şi dacă vor să le fie retrase mandatele aleşilor poporului care nu-şi îndeplinesc angajamentele. Iniţiativa de organizare a referendumului aparţine Partidului Democrat din Moldova.

Acum o lună, Andrei Năstase îi îndemna pe oameni să participe la acest plebiscit, chiar dacă iniţiativa vine de la rivalul său politic, Vlad Plahotniuc.

"Da, mergeţi, da votaţi pentru reducerea numărului de deputaţi pentru că este în conformitate cu convingerile dvs", a afirmat Andrei Năstase, liderul PPDA.

Întrucât este ştiut faptul că liderul PPDA îşi schimbă părerea după cum bate vântul, Andrei Năstase nu s-a dezminţit nici de această dată.

"Platforma DA şi PAS nu dorește să participe la acțiuni ilegale. Este o iniţiativă antidemocratică şi antieuropeană", a mai adăugat Năstase.

Campania electorală pentru referendumul consultativ a început în 28 decembrie 2018. Comisia Electorală Centrală a înregistrat două partide în calitate de participant la plebiscit. Este vorba despre PDM şi PCRM.

În ziua alegerilor, în secţiile de votare, alegătorii vor primi patru buletine de vot. Două dintre acestea vor include numele şi prenumele candidaţilor pe circumscripţiile uninominale şi denumirile de partide, iar altele două vor conţine întrebările pentru referendum. Cel mai recent sondaj "Vox Populi", realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, arată că 72 la sută dintre moldoveni pledează pentru micșorarea numărului de deputaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu