Andrei Năstase, despre alegerile locale de anul trecut şi PAS: Nu am participat pentru că miza era prea mică

Embed:

Liderul Partidului Demnitate şi Adevăr nu a participat la alegerile locale de anul trecut pentru că, spune el, miza era prea mică. Declaraţia a fost făcută de Andrei Năstase în cadrul emisiunii la un post de televiziune. Anterior, însă, partenera sa de proteste, Maia Sandu, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, a explicat absenţa de la scrutin prin pretinse presiuni din partea guvernării. 

"-Decizia partidului pe care îl reprezint, dar şi a partenerilor noştri PAS a fost de a nu participa la aceste alegeri locale. - Dna Sandu spunea că nu a participat pentru că eventualilor candidați le-a fost teamă, asupra lor s-a făcut presiuni.
-Nu, noi am avut potențiali candidați, dar miza era prea mică", a precizat liderul PPDA, Andrei Năstase.

Mai mult, Andrei Năstase consideră că formaţiunea sa poate acumula experienţă chiar dacă nu participă direct la alegeri:

"-Pentru Dvs era mai important să participați decât să câștigați, nu? -Nu cu orice preț. Nu participi de dragul participării. -Să acumulaţi experiență, la asta m-am referit. - Acumularea de experienţă se poate face și de pe tușă".

În noiembrie 2017 în zece localităţi au avut alegeri noi. Candidaţii Partidului Democrat au câştigat în toate cele zece primării. Nu este pentru prima dată când cei doi parteneri politici fac declaraţii contradictorii. Invitat la o altă emisiune, Andrei Năstase a făcut mai multe afirmaţii care pun sub semnul întrebării alianţa între PPDA şi PAS.

La propunerea moderatorului de a discuta despre Maia Sandu, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr a refuzat să vorbească despre aceasta. Mai mult, Andrei Năstase a declarat că ar putea fi președintele Republicii Moldova, dacă nu ceda în fața Maiei Sandu.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu