Andrei Năstase, chemat în Parlament pentru a explica ce se întâmplă la Otaci. Deputaţii ACUM-PSRM au respins iniţiativa

Embed:

După aproape o lună de neclaritate privind situaţia de la Otaci, democraţii au cerut audierea în Parlament a ministrului de Interne, Andrei Năstase. PDM consideră că şeful de la MAI trebuie să prezinte o notă informativă privind investigarea cauzelor prăbuşirii blocului, dar şi situaţia sinistraţilor. Propunerea nu a întrunit însă numărul necesar de voturi. Deputaţii din alianţa Kozak ACUM-PSRM au fost împotrivă. 

"E un caz ieșit din comun, unul extraordinar și nu ne dorim să facem show pe această tragedie a acestor cetățeni, dar vrem să știm adevărul, dacă poate ne putem aduce și noi aportul prin experiența noastră de a rezolva problema, pentru că avem experiența cu blocul de pe Moscovei.", a declarat deputatul democrat Ion Leucă. 

De cealaltă parte, deputatul Blocului "ACUM", Igor Grosu, consideră că astfel de discuţii sunt parazitare. 

"Nu parazitați pe nevoile oamenilor. Guvernul a alocat bani și pentru alimente și pentru pagubele materiale. Nu parazitați pe nevoile oamenilor.", a spus deputatul PAS, Igor Grosu. 

Publika.md aminteşte că după 17 zile, angajaţii companiei contractate de autorităţi au încheiat demolarea blocului avariat din Otaci. În perioada următoare, o altă companie se va ocupa de evacuarea deşeurilor. Sinistraţii din blocul demolat şi cei din blocul alăturat, care a fost evacuat încă din ziua tragediei, sunt nemulţumiţi că nu au primit nici acum ajutorul promis de autorităţile centrale şi spun că se gândesc la proteste.

CITEŞTE ŞI: SINISTRAŢII ÎŞI PIERD RĂBDAREA: Blocul din Otaci a fost demolat complet după 17 zile

În urma tragediei de la Otaci, 46 de oameni, printre care 11 copii, au rămas fără acoperiş deasupra capului. Temporar ei au fost cazaţi la şcoala din oraş, dar încă nu au primit un răspuns clar, când vor fi despăgubiţi.

CITEŞTE ŞI: Noapte de coşmar la Otaci. Un bloc de locuit de nouă etaje s-a prăbușit. FILMUL EVENIMENTELOR

Premierul Maia Sandu a amânat de trei ori termenul în care să stabilească valoarea despăgubirilor. Astăzi, prim-ministrul se va întâlni din nou cu sinistraţii.

CITEŞTE ŞI: Sinistrați de la Otaci mai au de aşteptat: Premierul susţine că o decizie va fi luată în curând
Lasă un comentariu