Andrei Năstase, ACUZAT că face agitație electorală ilegal. Munteanu: Am sesizat CEC și CECEM Chișinău

Embed:

Deşi nu a fost înregistrat oficial, Andrei Năstase s-a lansat în campania electorală pentru locale. Aşa că şi-a îndemnat susţinătorii să îl voteze. Doi dintre pretendenții la fotoliul de primar al Capitalei, Vladimir Cebotari și Valeriu Munteanu, au criticat acțiunile lui Năstase, pe care le consideră ilegale.

"Am sesizat CEC și CECEM Chișinău în privința agitației electorale ilegale, desfășurată de Andrei Năstase și Blocul ACUM. Contrar prevederilor legale, nefiind înregistrat încă în calitate de concurent electoral, Andrei Năstase s-a lansat deja azi în campanie electorală, iar susținătorii săi au îndemnat locuitorii mun. Chișinău să-l voteze", a menţionat preşedintelui USB, într-o postare pe Facebook.

Andrei Năstase se face că nu înţelege despre ce e vorba:  

"Eu m-am bătut, mă bat şi o să mă bat şi de acum încolo cu forţele răului. Alţii se bat cu mine, ce pot face. Reporter: Dar aţi comis această încălcare sau nu? Este dreptul fiecăruia de a face ceea ce consideră de cuviinţă. Trebuie să vedem cui serveşte acest demers şi cât de legal este. Reporter: dar nu recunoaşteţi? Năstase: poftim?"

Şi democratul Vladimir Cebotari spune că Andrei Năstase a comis o nouă ilegalitate.

"Să nu-l lăsăm pe Năstase să fure alegerile!

După ce s-a început deja fraudarea alegerilor prin intimidarea contracandidaților, prin dosare penale deschise împotriva unora dintre ei, ACUM, Andrei Năstase comite o nouă ilegalitate.

Deși nu e înregistrat încă oficial în cursă, fură startul campaniei electorale și își lansează azi oficial candidatura, în cadrul unei manifestații pompoase la Teatrul Verde din capitală.

Dacă acum la startul campaniei începe cu ilegalitați, cum o sa facă el când ajunge primar?

O sa facă așa cum a făcut ca ministru, abuzuri, șantaj, intimidări și peste toate pune un imens crucifix, în speranța să îi ierte păcatele Cel de Sus pentru nelegiuirile pe care le face.

Oamenii din Chișinău vor un primar bun, care poate construi, realiza proiecte, rezolva problemele oamenilor, nu un palavragiu distrugator.

A distruge nu e a construi", a menţionat Vladimir Cebotari într-o postare pe pagina sa de facebook.com.

Lansarea blocului ACUM în campania pentru alegerile locale s-a desfășurat la Teatrul Verde, din Capitală. Năstase le-a promis alegătorilor drumuri ca în Oradea, incinerator ecologic de deșeuri ca în Cluj-Napoca și parcări ca în Timișoara. El s-a declarat convins că va câştiga.

La eveniment a fost prezent și premierul Maia Sandu, care i-a îndemnat pe oameni să-l voteze pe Andrei Năstase.

"Primarul Andrei Năstase a câștigat, anul trecut, încrederea dumneavostră. A câștigat-o într-o luptă inegală și nedreaptă, promițându-vă schimbare. Acum, el vine din nou în fața dumneavostră ca să-și reafirme angajamentul. Merită susținut", a declarat Maia Sandu.

Blocul ACUM are peste 700 de candidați care vor să devină primari și peste 9.000 de persoane care candidează pentru posturile de consilieri locali, municipali şi raionali.

PUBLIKA.MD amintește că pe 19 septembrie a fost ultima zi de depunere a cererilor de înregistrare a candidaţilor la funcţia de primar sau consilier local. 

Consiliul electoral de circumscripție va decide în cel mult 7 zile dacă solicitările acestora vor fi aprobate sau nu. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu