Andrei Năstase a intimidat echipa PUBLIKA TV şi a încercat să scoată reporterul din sala de conferinţe (VIDEO)

Embed:

Agresarea jurnaliștilor a devenit deja o tradiție urâtă a liderilor Partidului Demnitate și Adevăr. Șeful acestei formațiuni, Andrei Năstase, a intimidat, astăzi, echipa Publika TV şi a încercat s-o scoată forțat din sala de conferințe, în timp ce jurnaliștii intenționau să filmeze prompterul de pe care fruntații PPDA au citit textul în fața presei.

Năstase a lansat amenințări grave și la adresa colegilor de la alte posturi de televiziune, numindu-i "mercenari" și "jalnici".

Înainte de conferinţă, Andrei Năstase a dat indicație reporterului nostru că prompterul nu trebuie să fie filmat.

"E o chestie obişnuită, nu vă uitaţi. Domnişoară, preocupaţi-vă de activitatea Dumneavoastră, lăsaţi de asta se ocupă colegii noştri. - Nu pot să mă uit? - Puteţi, dar văd că sunteţi preocupată de lucruri care mai puţin...", a spus liderul PDA, Andrei Năstase. 

Prompterul era necesar ca liderii PPDA să citească de pe el o declaraţie a formaţiunii. De citit au citit bine, iar răspunsurile la întrebările jurnaliștilor au fost cu multe bâlbe.

"Asigurarea accesului liber şi gratuit al administraţiei publice locale la toate bazele de date, sisteme informaţionale, registre, etc, din domeniul ... info .. infrastructurii, tehnico ... tehnicii", a spus vice-preşedintele PDA, Alexandru Slusari. 

O simplă întrebare a reporterului Publika TV despre utilizarea prompterului în timpul conferinţei l-a enervat pe liderul formaţiunii.

"Eu vă îndemn să faceţi apelul la conştiinţa voastră, la deontologie care vă obligă să purtaţi decent în spaţiul public. Sunteţi atât de jalnici, atât de mici", a spus Năstase. 

Ulterior, acesta a încercat să-l scoată pe reporterul Publika TV din sală, în timp ce alți colegi din presă mai erau acolo.

" - S-a încheiat conferinţa deja. Vă invit să plecaţi, vă rog. - Domnule, Năstase, ce dvs faceţi? Noi plecăm, de ce mă impingeţi? - Nu vă împing, avem alt eveniment", a spus Năstase. 

Nu este pentru prima dată când liderul Da, Andrei Năstase atacă echipele noastre de filmare. De multe ori, acesta a înjurat reporterii noştri şi i-a bruscat.

Publika TV îndeamnă organizaţiile neguvernamentale şi ambasadele acreditate în Moldova să ia atitudine în acest caz.

De asemenea, echipa Publika face apel către Inspectoratul General de Poliție să investigheze acest abuz din partea unui politician, care prin acțiunile sale împiedică buna desfășurare a activității unei instituții de presă.

CITEŞTE ŞI: Scrisoare deschisă în atenția Misiunilor Diplomatice acreditate la Chișinău

CITEŞTE ŞI: PUBLIKA TV cere condamnarea comportamentului agresiv al unor lideri şi membri de partide faţă de jurnalişti

La începutul lunii septembrie, Publika TV a făcut un apel către organizaţiile de media şi ambasadele străine acreditate în ţara noastră să condamne comportamentul agresiv al unor lideri şi membri de partide.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu