Andrei Cimili şi-a înaintat candidatura la şefia Uniunii Europene de ciclism

Embed:

Preşedintele Federaţiei Naţionale de ciclism, Andrei Cimili vrea să revoluţioneze acest gen de sport în Europa. După ce s-a înscris în cursa pentru şefia forului european de ciclism, Cimili a declarat că vrea să organizeze mai multe competiţii de anvergură pe "Bătrânul Continent". În prezent, Uniunea Europeană de ciclism se ocupă doar de organizarea competiţiilor europene.

Fostul director al Agenţiei Sportului, Andrei Cimili este primul moldovean care şi-a înaintat candidatura la preşedinţia Uniunii Europene de profil.
 
"În prezent, Uniunea Europeană de ciclism se ocupă exclusiv de organizarea competiţiilor continentale. Forul european nu are un program şi o strategie de dezvoltare a ciclismului", spune preşedintele Federaţiei Naţionale de ciclism, Andrei Cimili.

În cursa pentru şefia Uniunii Europene de ciclism s-au înscris doi candidaţi. Andrei Cimili va lupta pentru acest post cu preşedintele Federaţiei Franceze, David Lappartient.

"Vom încerca să organizăm Turul Europei, care se va desfăşura prin mai multe ţări de pe continent. Vom construi în Europa mai multe baze de pregătire pentru ciclişti, dar şi vom crea un program de competiţii pentru tinerii ciclişti", a adăugat Andrei Cimili.

Noul preşedinte al Uniunii Europene de ciclism va fi ales pe trei martie, la Paris. La vot vor participa reprezentanţi ai 48 de federaţii afiliate la forul european. Preşedintele va fi ales pe o perioadă de patru ani. Uniunea Europeană de ciclism a fost fondată în luna aprilie a anului 1990.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu