Andrei Cimili a pierdut alegerile pentru şefia Uniunii Europene de Ciclism

Embed:

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de ciclism, Andrei Cimili, a pierdut alegerile pentru şefia forului european de profil. Cimili a acumulat cu aproape de trei ori mai puţine voturi decât contracandidatul său, David Lappartient. Alegerile au avut loc la Paris.

Şeful ciclismului moldovenesc, Andrei Cimili, şi preşedintele federaţiei franceze de profil, David Lappartient, au fost singurii candidaţi înscrişi în cursa pentru a prelua postul de preşedinte al Uniunii Europene de Ciclism. În urma alegerilor, Cimili a acumulat doar 12 voturi, în timp ce contracandidatul său a primit 34 de voturi. La vot au participat reprezentanţi ai 46 de federaţii afiliate la forul european.

"Cu 24 de ore înainte de alegeri, reprezentanţii federaţiilor care au promis că vor susţine candidatura mea s-au răzgândit şi au votat pentru francez. Cred că până la urmă, nu au fost gata să accepte proiectul meu, care prevede ca forul să dezvolte ciclismul în Europa singur, dar nu cu ajutorul sponsorilor şi alte ajutoare", a declarat Andrei Cimili.

Noul preşedinte al Uniunii Europene de ciclism, David Lappartient, a fost ales pe o perioadă de patru ani şi l-a înlocuit în această funcţie pe polonezul Wojciech Walkiewicz. Fostul director al Agenţiei Sportului, Andrei Cimili, a fost primul moldovean care şi-a înaintat candidatura la preşedinţia Uniunii Europene de Ciclism.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu