Andrea Pirlo, unul dintre cei mai buni mijlocaşi italieni din acest secol, și-a jucat meciul de adio

Embed:

Andrea Pirlo și-a interpretat ultimul rol al carierei de fotbalilst. Unul dintre cei mai buni mijlocaşi italieni din acest secol și-a jucat meciul de adio, în compania unor star-uri ale fotbalului mondial ce i-au fost colegi.

A fost o partidă demonstrativă ce s-a disputat pe stadionul San Siro/Giuseppe Meazza din Milano și s-a terminat cu scorul de 7-7. Pirlo n-a marcat, dar i-a oferit o pasă genială lui Bobo Vieri, după ce simulase execuția unei "directe".

În partida de aseară şi-au mai trecut numele pe lista marcatorilor Andrii Şevcenko, Antonio Cassano, Clarence Seedorf, iar Filippo Inzaghi a reuşit chiar un ”hat-trick”.

Pirlo a rezistat în teren 81 de minute și a evoluat pentru ambele echipe, iar la ieșirea de pe gazon a fot aplaudat emoționant de circa 40 de mii de spectatori. Andrea Pirlo a fost înlocuit la final cu fiul său Nicolo, un puști de 15 ani.

 "Vreau să mulțumesc tuturor celor care au venit aici în seara asta la acest spectacol. Am văzut şi ne-am asigurat cu toţii că a fost un adevărat spectacol sportiv, dar şi, în același timp, un eveniment de caritate. Vă mulțumesc tuturor. Forza, Italia! Să sperăm că putem face mereu ceva mult mai bine. Va mulţumesc tuturor", a spus, Andrea Pirlo.

Andrea Pirlo are 39 de ani, iar ultimul club la care a jucat a fost New York City din Major Soccer League.

De-a lungul carierei Pirlo a cucerit 16 trofee cu AC Milan şi Juventus Torino. În 2006 a devenit şi campion mondial cu reprezentativa Italiei.

Andrea Pirlo a jucat pentru "Squadra Azzurra" 116 meciuri în care a marcat 13 goluri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu