Andi Cristea: Un scrutin anticipat este soluția ideală pentru Moldova

Un scrutin anticipat este soluția ideală pentru Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de eurodeputatul PSD Andi Cristea, președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, într-un interviu pentru Europa Libera.

"Situația de criză de la Chișinău ar putea fi depășită prin întoarcerea la electorat, iar Bucureștiul trebuie să-și fortifice poziția de 'partener strategic' a României în relația cu Republica Moldova, pentru că îngrijorează o posibilă consolidare a forțelor pro-ruse în Republica Moldova. Eu cred că un scrutin anticipat este soluția ideală", a subliniat Andi Cristea.

Totodată, oficialul menţionează că dacă decizii obligatorii ale Curții Constituționale nu se respectă, atunci orice idee de stat de drept e pusă sub semnul întrebări.

"La fundamentul statului de drept stă respectarea deciziilor Curții Constituționale, nici Comisia de la Veneția, nici alt organism consultativ nu poate deveni organ suprastatal pentru o Curte Constituțională națională, mai ales că, dacă ne uităm în trecut, conduita constantă a Comisiei de la Veneția în recomandările pe care le-a emis a fost ca această conduită să protejeze rolul și statutul Curților Constituționale naționale, mai ales când au fost atacuri la adresa acestora. Cel mai sincer și cel mai corect răspuns este ca nici Estul, nici Vestul să nu se amestece în jocul de acolo, că trebuie ei singuri să ajungă la masa dialogului și cea mai bună soluție ar fi întoarcerea la popor", a punctat președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu