Andi Cristea, reacție la amenințarea lui Rogozin: felicitările și dansul la Moscova, nu în Moldova

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat faptul că autorităţile s-au opus ca avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, să survoleze România. Apoi, oficialul rus a transmis un mesaj vehement pe Twitter:  "Autoritățile române au pus în pericol viețile pasagerilor unui zbor al companiei S7, femei şi copii. Carburantul a ajuns până la Minsk. Așteptaţi-vă la o ripostă, ticăloșilor!".

Contactat pentru o primă reacție în acest caz, europarlamentarul Andi Cristea, președintele Delegației pentru Republica Moldova, a spus în exclusivitate pentru DC News: "Fiecare țară cu simpatiile sale. Moldova are o guvernare proeuropeană, care face o opțiune corectă, în ciuda Președintelui său prorus. La fel procedează corect, ca partener, și România. Domnul Rogozin nu trebuie să uite că integritatea Republicii Moldova este importantă și că nu se pot sărbători alternative. În consecință, felicitările și dansul la Moscova, nu în Moldova".

Oficialul rus a vrut să ajungă de la Moscova la Chișinău cu un avion comercial al companiei S7 (PJSC, Siberia Airlines), dar aeronava nu a primit aprobarea de a traversa spațiul aerian al României.

Dmitri Rogozin urma să se întâlnească vineri cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, și cu liderul regimului separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu