Andi Cristea: Integrarea europeană pentru Moldova reprezintă un proces plin de provocări. Unul dintre pericole vine din partea Rusiei

Embed:
Integrarea europeană pentru Moldova reprezintă un proces mai amplu şi plin de provocări. Declaraţia aparţine deputatului european Andi Cristea, care susţine că unul dintre pericole vine din partea Federaţiei Ruse, pentru care valorile europene promovate la Chişinău reprezintă o ameninţare.

"Federația Rusă vede Republica Moldova și alte state din vecinătate ca fiind teritorii cu întrebuințare geopolitică, nimic mai mult. Mi-e teamă că Federația Rusă dorește conservarea acestui status-quo. Valorile europene care se apropie de est, pentru ei reprezintă o amenințare."

Declaraţia a fost făcută de europarlamentar în cadrul celui de-al cincilea forum de dezbateri privind integrarea europeană a Moldovei. Andi Cristea susţine că guvernul condus de Pavel Filip are voinţă politică pentru a apropia ţara noastră de blocul comunitar şi speră că acest drum va fi menţinut şi după scrutinul parlamentar de anul viitor.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu