Andi Cristea, discurs în plenul Parlamentului European: UE trebuie să sprijine mai mult Moldova

Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru Moldova și celelalte țări din Parteneriatul Estic. Declarația a fost făcută de eurodeputatul român Andi Cristea, care a ținut un discurs în plenul Parlamentului European.

Cristea a menționat că cele trei țări asociate, Moldova, Georgia și Ucraina, realizează progrese pe calea reformelor europene, au făcut opțiuni strategice clare către UE și au voința politică să meargă mai departe. 

Este însă nevoie de un nou dinamism în ceea ce privește abordarea blocului comunitar față de Parteneriatul Estic, spune europarlamentarul din partea Social-Democraților.

Totodată, UE trebuie să atragă atenția la prăpastia dintre ambițiile diferite ale statelor din vecinătatea estică și să își îndrepte forțele către cele mai insistente. 

Recomandările cu privire la summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc în 24 noiembrie la Bruxelles, au fost aprobate astăzi de Parlamentul European și adresate de către Comisia pentru politică externă Comisiei Europene și Consiliului. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu