Andi Cristea DĂ ASIGURĂRI că asistenţa financiară din partea UE va ajunge neîntârziat în Moldova

Asistenţa financiară din partea Uniunii Europene va ajunge neîntârziat în Moldova. Asigurările vin de la copreşedintele Comitetului de Asociere UE-Moldova, europarlamentarul Andi Cristea. Agenda europeană a ţării noastre a fost discutată astăzi la Chişinău, la cea de-a patra reuniune a structurii. Printre subiectele abordate au fost reforma sistemului bancar şi celui electoral. 

"Vedem un progres. Este o notă pozitivă, dacă comparăm situaţia din 2017 cu momentul în care actualul Guvern a intrat şi şi-a început mandatul. Această amânare este una tehnică, se referă la procesul legislativ şi această asistenţă macrofinanciară nu este întârziată", a declarat Andi Cristea.

"Sunt bucuros că am realizat cel mai important lucru. Am reîntors încrederea partenerilor europeni fără de care nu putem să mergem înainte. Singura soluţie de a ne mişca înainte, a schimba viaţa cetăţenilor, a avea o economie cât de cât funcţională, un stat încare să funcţioneze legea este Uniunea Europeană", a menţionat Mihai Ghimpu, copreședinte Comitetul parlamentar UE-Moldova.

Şeful legislativului, Andrian Candu, a declarat că printre priorităţile Parlamentului şi Guvernului rămân reforma justiţiei, cea a sistemului bancar şi combaterea corupţiei, iar provocările nu se opresc aici.

"Să lansăm unele reforme deloc ușoare. Tot ce este legat de schimbarea sistemului electoral. Dacă vorbim de domeniul media, tot ce înseamnă propaganda şi dezinformarea, trebuie să luptăm cu propaganda și dezinformarea în aşa fel, încât noi singuri să ne decidem soarta", a subliniat Candu.

Membrii comitetului se reunesc de două ori pe an, la Bruxelles şi Chișinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu