Anders Breivik nu regretă acţiunile sale

Embed:

Doi tineri ceceni, prezenţi pe insula Utoeya în timpul masacrului comis pe 22 iulie de către Anders Breivik, au încercat să-l dezarmeze pe asasin. Potrivit presei norvegiene, tinerii au aruncat cu pietre în criminal şi au salvat de la moarte mai mulţi tineri.

Tinerii ceceni au povestit că au fost martori când Breivik a ucis trei persoane. Atunci şi-au dat seama că blondul, îmbrăcat în haine de poliţist, este un asasin şi au încercat să-l dezarmeze. Movsar Djamaev în vârstă de 16 ani şi Rustam Daudov de 17 ani au aruncat în criminal cu pietre. Unul dintre tineri l-a lovit pe Breivik în cap. Tot atunci, Rustam şi Movsar au mers să-i salveze pe ceilalţi adolescenţi.

Djamaev a descoperit o peşteră într-o stâncă unde îi transporta pe toţi cei care au reuşit să se ascundă de criminal. Cecenii au reuşit să salveze 23 de tineri. Alţi trei participanţi la reuniunea aripei tinere a partidului laburist, care se desfăşura pe insula Utoeya, au fost scoşi din apă de către Movsar, unde aceştia au sărit în încercarea de a se salva de Breivik.

Procurorul poliţiei, Paal-Fredrik Kraby, a declarat presei că Anders Breivik a fost dus pe insula Utoeya, unde a ucis cu sânge rece aproape 70 de oameni, pentru o reconstituire a evenimentelor din 22 iulie. Kraby l-a caracterizat pe Breivik ca fiind calm şi cooperant, la fel cum a fost pe parcursul a celor aproape 60 de ore de interigatoriu, efectuate de când a fost arestat.

Kraby a declarat că poliţia a decis că reconstituirea masacrului la faţa locului este importantă pentru desfăşurarea anchetei, după ce a primit acceptul familiilor victimelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu