Anchetatorii oferă DETALII în cazul "mesagerului" lui Usatîi: S-a întâlnit de mai multe ori cu Proca

Embed:

Mesagerul lui Renato Usatîi s-a întâlnit de mai multe ori în închisoare cu Vitalie Proca, ucigaşul moldovean, plătit să-l împuşte pe bancherul rus Gherman Gorbunţov. Informaţia a fost confirmată de procurori şi reprezentanţi ai subdiviziunii Misiuni Speciale a MAI.

CITEŞTE ŞI: Intermediarul lui Usatîi A FOST REŢINUT! A încercat să ia o mărturie falsă de la killerul Proca

Omul lui Usatîi a fost reţinut de procurorii şi poliţiştii din Moldova. Mai multe detalii despre acest caz, dar şi identitatea altor persoane implicate vor fi făcute publice mâine de către procurori, într-o conferinţă de presă.

Şi Gherman Gorbunţov, refugiat la Londra, a declarat într-un interviu exclusiv pentru bloggerul Veaceslav Balacci că omul lui Usatîi urma să transmită 600 de mii de dolari familiei lui Proca. În schimb, interlopul trebuia să spună că nu Usatîi ar fi comandat asasinarea eşuată.

"Domnule Renato, cred că este puţin probabil ca cetăţeanul Valeri Grigorievici Malarciuc, anul naşterii 1983, să transmită 600 de mii de dolari lui Vitalie Proca. Îi va reuşi acest lucru doar dacă se va afla în apropierea lui, adică atunci când va fi vecin de celulă cu Proca. Puţin probabil să reușiți să vă demonstrați nevinovăția", a spus omul de afaceri, Gherman Gorbunţov. 

Adjunctul şefului Inspectoratului General al Poliţiei Gheorghe Cavcaliuc a precizat că Malarciuc a fost reţinut după ce a revenit din România, unde a discutat cu Vitalie Proca, aflat în închisoare pentru o altă tentativă de asasinat.

Anchetatorii spun că deţin înregistrări ale discuţiei dintre cei doi, care confirmă planul de a-l salva pe Usatîi, în contextul acuzaţiilor aduse de Gorbunţov.

Gherghe Cavcaliuc a precizat că Malarciuc şi-a recunoscut fapta şi cooperează cu ancheta. Mai ales că a fost iniţiată investigaţia comună a procurorilor şi poliţiştilor moldoveni şi a celor din Marea Britanie.

Şi Gherman Gorbunţov a precizat că procurori din Moldova și anchetatori din Marea Britanie cercetează în comun tentativa de asasinat asupra sa.

"Am asigurat legătura dintre procurorii moldoveni și criminaliștii englezi, care se ocupă de anchetarea dosarului meu. Procurorii moldoveni au discutat deja cu mine şi cu cei de la Scotland Yard. A fost elaborată o tactică procesuală comună", a declarat Gorbunţov. 

Iar bloggerul Veaceslav Balacci a publicat și o fotografie care confirmă faptul că bancherul Gherman Gorbunţov s-a întâlnit cu procurorii moldoveni în sediul Ambasadei Moldovei din Londra.

CITEŞTE ŞI: Gherman Gorbunţov: "Usatîi vrea să-şi spele urmele". Ce a făcut liderul PN după arestul lui Proca

CITEŞTE ŞI: DOVADA că Gherman Gorbunţov s-a întâlnit cu anchetatorii moldoveni la Londra (FOTO)

În martie 2012, omul de afaceri Gherman Gorbunţov a fost atacat în plină stradă la Londra. Bancherul a scăpat cu viaţă, iar autorităţile britanice suspectează că autorul atacului ar fi moldoveanul Vitalie Proca, cel care a fost condamnat în România pentru o altă tentativă de asasinat.

Gorbunţov susţine că suspectul a acţionat la comanda lui Renato Usatîi, aflat la cheremul mafiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu