Ancheta privind "uzurparea puterii în stat" va continua. Curtea de apel a respins recursul democraţilor

Embed:

Ancheta privind "uzurparea puterii în stat" va continua. Curtea de Apel Chişinău a respins astăzi, recursul înaintat de către membrii fostului Cabinet de miniştri condus de Pavel Filip, împotriva actului procesual prin care a fost pornită urmărirea penală. Decizia este definitivă.

După respingerea contestaţiei membrilor fostului Cabinet de miniştri, Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan şi Nicolae Ciubuc, atât procurorii cât şi avocatul părţii care a înaintat recursul, au declarat că decizia Curţii de Apel Chişinău este una logică.

"Era şi normal să fie respins recursul deorece la moment, Pavel Filip, şi persoanele respective, nu au nici o calitate procesuală în acest dosar. Urmărirea penală este pornită în remn, pe fapt. Pentru a elucida toate circumstanţele şi faptele care au avut loc", a spus procurorul, Viorel Radeţchi.

"Noi am considerat că există careva carenţe de ilegalitate a repunerii sau a repornirii urmăririi penale. Acuzarea astăzi a recunoscut în modul cel mai direct că domnul Filip nu are niciun fel de calitate, şi acest dosar nu îl vizează pe dumnealui. Prin urmare acesta nu ar avea temeiuri pentru a contesta", a spus avocatul fostului premier Pavel Filip, Andrei Bivol

Dosarul privind uzurparea puterii în stat în perioada 7 - 14 iunie, 2019 a fost pornit la indicaţia fostului ministru de Interne Andrei Năstase, la scurt timp după numirea în funcţie a procurorului general interimar Dumitru Robu. Asta după ce, predecesorul său, Igor Popa a refuzat să inițieze dosar penal dosar penal pe acest fapt, motivând lipsa probelor în acest sens.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu