Ancheta privind imixtiunea Fundației Open Dialog în politica internă a țării noastre a fost prelungită

Embed:

Activitatea comisiei de anchetă a Parlamentului care investighează imixtiunea Fundației "Open Dialog" în treburile interne ale țării noastre a fost prelungită cu încă 60 de zile. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de aleșii poporului la inițiativa președinteului comisiei, deputatul PDM Igor Vremea. Potrivit lui, comisia mai are nevoie de timp pentru a aduna informații.

"Am făcut unele interpelări la care încă nu avem răspunsurile oficiale, inclusiv, de la partidele politice. Vrem să obținem măcar răspunsurile celea să putem analiza ceva", a spus Igor Vremea, deputat PDM.

Liderul ONG-ului, Ludmila Kozlovska, a fost expulzată în această vară din UE pentru legături cu serviciile speciale ruseşti.

Recent, la Varşovia, în cadrul unei dezbateri organizate sub egida OSCE, delegați din mai multe țări au acuzat fundația că face lobby pentru infractori periculoși, beneficiază de finanțări dubioase și livrează echipament militar în zona de conflict din regiunea Donbass, Ucraina.

Mai mult, s-a menționat că ONG-ul condus de Kozlovska manipulează și folosește informații false pentru a influența deciziile luate de instituțiile europene.

Iar la sfârșitul lunii august, europarlamentarul român Andi Cristea a solicitat anchetarea surselor de finanțare a fundației.

Jurnaliştii de la Zeppelin au scris anterior că Fundația "Open Dialog", finanțată de oligarhul controversat din Kazahstan, Muhtar Abliazov, a făcut lobby în Europa și pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase.

În această listă figurează și raiderul numărul unu în CSI, Veaceslav Platon.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu