ANCHETĂ pe faptul că autorităţile tiraspolene nu i-au permis preotului din Corjova să intre în sat

Embed:

Procuratura raionului Dubăsari a iniţiat o anchetă penală după incidentul de săptămâna trecută, când preotul din satul Corjova, nu a fost lăsat să treacă linia administrativă cu regiunea transnistreană. Informaţia a fost confirmată, pentru Publika TV, de procurorul Sergiu Rusu.

Reprezentanţii aşa-numitului serviciu de migraţie de la Tiraspol au declarat că i-au interzis preotului accesul în regiunea transnistreană din cauza că el ar promova idei politice care contravin regimului din stânga Nistrului.

Potrivit lui Oleg Cernat, soluţia ar putea fi semnarea unei declaraţii prin care se angajează să renunţe la acţiuni politice.

Acum o săptămână, Cernat a stat aproape 27 de ore la postul intern de control din preajma satului Doroţcaia. După implicarea delegaţiei Chişinăului la Comisia Unificată de Control, preotului i s-a permis accesul în regiune doar până în data de 10 mai.

"La comitet de securitate din Transnistria mi-au spus că trebuie să semnez o declaraţie ca nu voi susţine autorităţile Republicii Moldova mi-au spus că dacă voi intra prin orice alte metode decât prin posturile lor voi fi arestat şi eu şi maşina", a declarat preotul din Corjova, Oleg Cernat.

Reprezentanţii Biroului de Reintegrare de la Chişinău nu au comentat deocamdată acest caz. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu