Anchetă internă la Facebook, după acuzații de cenzură a știrilor

Facebook este acuzat că blochează subiectele cu tentă conservatoare din secţiunea de ştiri, ceea ce ar transforma reţeaua într-o unealtă politică. Mai mulţi foşti angajaţi spun că au cenzurat ştiri bazându-se pe această regulă, scrie Digi24.ro.

În faţa acuzaţiilor, Mark Zuckerberg a lansat o investigaţie internă pentru a vedea dacă modul de afişare a informaţiilor respectă principiul obiectivităţii. Deja apar însă indicii că fluxul de ştiri poate prinde coloratură politică.

Facebook a publicat metodele folosite pentru selecţia ştirilor şi se pare că secţiunea de ştiri populare nu se construieste 100% pe baza unui algoritm - nu include ştirile cele mai citite de utilizatori ci şi ştiri alese de angajaţii Facebook.

Aceştia includ şi ştiri nu neaparat populare, dar pe care le consideră în interesul audienţei.

Asta ajută Facebook să publice informaţii importante, dar totodată riscul de subiectivism e la fel de mare la ca în orice organizaţie de presă.

Diferența e că la Facebook, utilizatorilor li se induce ideea că ştirile nu sunt alese pe baza preferințelor angajaților, ci a preferințelor utilizatorilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu