Anchetă în Germania: Spioni nemți, acuzați că ar fi finanțat gruparea teroristă al-Qaida

Procurorii nemți au deschis o anchetă împotriva unui angajat și unui fost angajat al serviciilor secrete din Germania, suspectați că au transferat bani rețelei teroriste al-Qaida, scrie ziare.com.

Este vorba despre doi spioni de la Biroul federal pentru protejarea Constituției, serviciul intern de informații al Germaniei.

Investigația a fost demarată în urma mărturiilor unui fost agent, un islamist pe nume Irfan Furnace, autorul cărții "Jihadistul", publicată în vara anului 2015.

Fostul agent a mărturisit că a primit 500 de euro de la cel care l-a recrutat, pentru a-i da mai departe unuia dintre liderii al Qaida, cu scopul de a-i câștiga încrederea.

Anterior, Furnace susține că a oferit, cu acordul superiorului său, suma de 300 de euro unei grupări numite Talibanii Jihadiști Germani.

Superiorul lui Furnace ar fi știut că banii ajung la teroriști. Mai mult, el ar fi primit aprobarea Departamentului Juridic din cadrul serviciului de informații.

Vicepreședintele Parlamentului german, Hans-Christian Strebel, a declarat că este inacceptabil faptul că grupările teroriste își desfărșoară activitățile criminale cu banii contribuabililor nemți.

Potrivit legislației din Germania, sprijinirea unei grupări teroriste se pedepsește cu închisoare până la 5 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu