ANCHETĂ ÎN ETIOPIA, după accidentul aviatic. Autorităţile sunt în căutarea cutiei negre

Embed:

Printre cele 157 de victime ale accidentului aviatic din Etiopia sunt 19 membri din personalul ONU, trei medici austrieci, o activistă ecologistă, precum şi soţia şi cei doi copii ai unui deputat din Slovacia.

Toţi au fost declaraţi morţi. Autorităţile sunt în căutarea cutiei negre a avionului. Rudele victimelor au aflat vestea în timp ce aşteptau în aeroportul din capitala Kenyei unde avionul urma să aterizeze.  În schimb, un grec a rămas în viaţă pentru că a pierdut zborul. Acesta susţine că ar fi trebuit să fie la bordul avionului, dar a ajuns cu două minute mai târziu la îmbarcare. 

Cauzele accidentului nu au fost stabilite deocamdată. Presa străină scrie că pilotul a transmis o alertă şi a primit permisiunea de a reveni pe aeroportul din capitala Etiopiei, însă nu a mai ajuns.

Secretarul ministrului Transporturilor din Kenya a anunţat că ţara sa va trimite reprezentanţi în Etiopia pentru a putea comunica informaţii legate de accidente în timp real. 

Între timp, China, care deţine aproximativ 60 de avioane de modelul celui prăbuşit în Etiopia, a decis ca toate acestea să rămână la sol. 

Până acum, Boeing a construit peste 350 de aeronave 737 MAX, iar pe lista de comenzi sunt peste 5.000. Totodată, compania americană a anunţat că amână lansarea celui mai nou aparat de zbor, în memoria victimelor tragediei din Etiopia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu