Ancheta în cazul zborului MH17. Australia ripostează: "Nu ne vom lăsa intimidați de nimeni"

Australia a avertizat miercuri că nu se va lăsa intimidată în căutarea justiției, după ce o anchetă internațională a concluzionat că zborul MH17 a fost doborât în spațiul aerian ucrainean de o rachetă de fabricație rusească, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Dintre cei 298 de pasageri și membri ai echipajului care se aflau la bordul avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur în iulie 2014 și care și-au pierdut cu toții viața, 38 erau cetățeni sau rezidenți australieni.

Deși ancheta internațională condusă de Olanda nu a stabilit vinovații, Ucraina și statele occidentale i-au acuzat pe rebelii proruși.

Acuzațiile sunt respinse de Moscova, care aruncă vina pe armata ucraineană. În iulie, Rusia s-a folosit de dreptul său de veto pentru a respinge o rezoluție a Națiunilor Unite pentru crearea unui tribunal special.

"Nu ne vom lăsa intimidați de nimeni. Vom căuta în continuare justiție pentru persoanele de la bordul" avionului Malaysia Airlines, a declarat, la postul public de radio, ministrul australian de externe, Julie Bishop.

"Rusia încearcă să discrediteze ancheta. Protestele Rusiei nu sunt o surpriză, însă nu vom fi descurajați în încercarea de a obține dreptate", a adăugat ea.

La rândul său, premierul australian Malcolm Turnbull a salutat raportul Biroului olandez pentru securitate.

"Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familiile și apropiații victimelor zborului MH17 al Malaysia Airlines care a fost doborât", a precizat el într-un comunicat.

După 15 luni de activitate, ancheta internațională coordonată de Olanda a concluzionat că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer de tip BUK de fabricație rusească.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu