Ancheta în cazul incendiului devastator de pe strada Uzinelor STAGNEAZĂ. Cauzele tragediei încă nu au fost stabilite

Embed:

Au trecut trei luni de la incendiul devastator produs la depozitul de pe strada Uzinelor din Capitală, însă cauzele tragediei, care a luat două vieţi, încă nu au fost stabilite. Ancheta bate pasul pe loc, iar clădirea mistuită pe jumătate de flăcări nici până astăzi nu a fost demolată. 

Deocamdată, procurorii nu au nici măcar un suspect în dosarul deschis pentru incendiere intenţionată şi încălcarea normelor de siguranţă împotriva incendiilor.

Reprezentanţii Centrului Național de Expertiză Judiciară susţin însă că problema nu ține de noua lege. Ei explică situația prin insuficiența specialiștilor și dau vina pe birocrație.

Pentru a stabili mărimea prejudiciului, clădirea urmează să fie examinată din interior. Iar din cauza riscului mare de ruinare, accesul în bloc este interzis.

Ministerul Construcțiilor a eleborat și a transmis proprietarului edificiului un proiect de demolare a celor două etaje mistuite de flăcări.

Întreprinderea, care gestionează depozitul, a refuzat să comenteze situația. Compania urmează să identifice o firmă de construcție care să demoleze etajele afectate, lucrări care costă milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »