Ancheta în cazul fostului spion rus atacat cu gaz ia amploare. Veştile din partea autorităţilor britanice sunt îngrijorătoare

Embed:

Ancheta din Marea Britanie în cazul fostului spion rus atacat cu gaz ia amploare. Până acum au fost strânse peste 240 de probe în investigaţia legată de tentativa de asasinare. Iar autorităţile i-au sfătuit pe toţi cei care au trecut prin restaurantul şi prin barul din Salisbury, unde au fost depistate urme de gaz neuro-toxic, să îşi cureţe hainele, ca măsură de prevenție. În plus, să şteargă cu şerveţele umede genţile, telefoanele mobile şi portofelele.

Oraşul este bulversat după ultimele evenimente. Oamenii încearcă să îşi reia viaţa obişnuită, dar veştile care vin din partea autorităţilor sunt îngrijorătoare. Dacă până acum nici măcar nu au auzit de gaze neurotoxice, acum sunt nevoiţi să ia măsuri pentru a reduce riscul de contaminare.

Locuinţa fostului spion rus, un bar, un restaurant şi banca din centrul comercial unde a fost găsit inconştient, precum şi cimitirul unde sunt înmormântaţi soţia şi fiul lui - toate aceste locuri au fost izolate şi sunt cercetate de anchetatori. În plus, vor fi decontaminate ambulanţa cu care a fost transportat bărbatul şi maşina de poliţie.

Între timp, poliţiştii britanici refac filmul atacului. Potrivit surselor apropiate anchetei, spionul rus şi fiica lui ar fi fost expuşi gazului paralizant în momentul în care se aflau acasă. După câteva ore, ei s-au simţit rău şi s-au aşezat pe o bancă din centrul comercial unde au fost găsiţi de poliţişti. Dovada că otrăvirea a avut loc în locuinţa fostului spion rus este faptul că poliţistul internat în spital cu simptome similare a fost cel care a intrat primul în casa lui Serghei Skripal, după declanşarea anchetei.

După şedinţa comitetului COBRA de aseară, ministrul de Interne, Amber Rudd, a anunţat că au fost mobilizaţi 250 de ofiţeri pentru investigaţie. Între timp, în presa britanică apar tot mai multe articole legate de măsurile pe care autorităţile de la Londra ar trebui să le ia, dacă se dovedeşte implicarea Rusiei în acest caz de tentativă de asasinat.

Printre acestea se numără refuzarea vizelor pentru oamenii de afaceri ruşi apropiaţi lui Putin, exmatricularea copiilor lor din şcolile britanice şi punerea sechestrului pe averile acestora din Marea Britanie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu