Ancheta DIICOT: Vedetele din România, păcălite. Cumpărau cocaină amestecată cu cofeină și paracetamol

Ancheta declanșată de DIICOT față de furnizorii de droguri ai unor vedete autohtone scoate la iveală faptul că stupefiantele nu erau pure, respectiv că drogul de risc, cocaina, conținea cofeină și paracetamol, scrie Libertatea.ro.

"Produsul" vândut de Adrian Cărbunescu, unul dintre furnizorii de droguri reținuți de DIICOT Ploiești în acest caz, nu era cocaină de înaltă puritate, ci amestecată cu cofeină și paracetamol, ambele ingrediente fiind depistate la testele chimice.

Specialiștii în stupefiante spun că praful alb găsit în pliculețele cumpărate de la Cărbunescu de investigatorii sub acoperire conținea paracetamol și cofeină.

Adrian Cărbunescu este suspectat că vindea consumatorilor din București și din județele aflate în apropierea Capitalei cocaină la prețul de o sută de euro pe gram și canabis la 50 de lei pe gram.

Puși în fața faptului împlinit, cei trei furnizori de droguri, reținuți joi seara de DIICOT Ploiești, au recunoscut acuzațiile ce le sunt aduse, respectiv că se ocupă cu vânzarea de stupefiante.

În schimb, ei nu au vrut să spună cui au vândut droguri și mai ales de la cine se aprovizionau cu stupefiantele „îndoite" cu cofeină și paracetamol.

Potrivit unor surse judiciare, aceștia ar fi căutat să reducă mult impactul faptelor anchetate de procurori, prin declarațiile pe care le-au dat la audieri, admițând că au vândut droguri.

Ofiţerii de la combaterea crimei organizate au precizat, pentru Libertatea, că, de obicei, traficanţii „îndoaie" drogurile. Dealerii de stupefiante folosesc diferite substanţe pentru a mări cantitatea, dar şi pentru a dilua produsul ce urmează a fi consumat de cumpărător. Dacă în cazul de faţă, prezentat în exclusivitate de Libertatea, vorbim despre cofeină şi paracetamol, în alte cazuri, dealerii s-au folosit praf de cretă sau chiar făină.

„Traficanţii folosesc produse care pot fi digerate de către organism. Ceva toxic ar duce la moartea celui care le consumă", spun specialiştii antidrog.

În dosarul "Stupefiante pentru VIP-uri", anchetatorii i-au reținut, joi seară, pe Adrian Cărbunescu, George Gheorghiu și Damian Andrei Vinicius, ei fiind cei trei furnizori de droguri care i-au condus pe procurori și la clienții lor, printre care vedete din showbiz și din lumea televiziunii.

Gruparea de furnizori de droguri pentru vedete este vizată de ancheta DIICOT din luna aprilie, afirmă surse judiciare. Ancheta în cazul acestora a cuprins toată plaja investigativă: ascultări de telefoane, înregistrări ambientale, filaje și infiltrarea unor investigatori sub acoperire.

Anchetatorii au descoperit că Adrian Cărbunescu procura droguri de la Gheorghiu și Vinicius, pe care mai apoi le vindea direct unor consumatori, dar și altor furnizori.

Din 16 aprilie 2018, procurorii DIICOT au obținut mandat judecătoresc și l-au pus sub supraveghere operativă pe Adrian Cărbunescu. A urmat infiltrarea unui investigator sub acoperire și a unui colaborator al acestuia.

Surse Libertatea povestesc că, după infiltrarea colaboratorului, acesta a cumpărat de două ori droguri de la Adrian Cărbunescu.

Din datele anchetei rezultă că ofițerul infiltrat a cumpărat de la Adrian Cărbunescu, cunoscut ca „Max”, două folii din material plastic ce conţin substanţe pulverulente, pentru care a plătit 900 de lei, tranzacția având loc în Bucureşti.

O lună mai târziu, în 22 mai, același colaborator DIICOT cumpăra, pentru a doua oară, droguri de la Adrian Cărbunescu.

Persoana infiltrată a luat aceleași substanțe, în același gramaj și la același preț ca și prima dată, iar mostrele au fost din nou expertizate.

Procurorii DIICOT au aflat că vedete cunoscute din România cumpărau droguri de risc și de mare risc de la furnizorii ținuți sub lupă.

Designerul Răzvan Ciobanu și fosta sa colegă de platou de la emisiunea „Bravo, ai stil!", femeia de afaceri Raluca Bădulescu, au fost primele VIP-uri care au dat declarații în calitate de martori, joi, la sediul DIICOT Ploiești. Vineri a fost audiat și manelistul Elis Armeanca. Realizatorul TV Oreste Teodorescu a fost citat luni 16 iulie pentru a fi audiat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu