Anchetă comună a forţelor de securitate din Belgia şi Franţa: Nouă persoane, arestate pentru participarea la activităţile unui grup terorist

Nouă persoane au fost arestate marţi în Belgia şi Franţa, fiind suspectate că strângeau bani destinaţi pentru eliberarea unor femei occidentale reţinute în tabere din Siria, informează postul de televiziune belgian RTBF.be, citat de agerpres.ro.

În cadrul acestui dosar, doi indivizi belgieni au fost arestaţi la Bruxelles şi Liege. Obiectivul lor era mituirea unor persoane la faţa locului în Siria care să le permită femeilor deţinute în tabere să fugă. Între 8.000 şi 10.000 de euro au fost găsiţi în timpul percheziţiilor la domiciliul celor doi. Ei au fost duşi la audieri, fiind pasibili să fie urmăriţi penal pentru participarea la activităţile unui grup terorist.

În Franţa, şapte arestări au avut loc în cursul zilei în acelaşi dosar. Trei dintre persoanele în cauză erau deja reţinute în Valence pentru alte fapte. Patru persoane au fost private de libertate în urma acestor interpelări. În total, nouă persoane sunt implicate în dosarul respectiv.

Ancheta, realizată împreună de către autorităţile belgiene şi franceze, a început înainte de ofensiva Turciei la 9 octombrie în nord-estul Siriei. Nu se ştie ce urmau să facă acele femei după eliberarea lor din tabere în Siria.

Parchetul federal belgian a confirmat reţinerea celor nouă persoane, precum şi percheziţiile efectuate.

Lasă un comentariu