ANCHETA BATE PASUL PE LOC: Premierul a cerut detalii despre tragedia din Criuleni

Embed:
La două zile după tragedia din Criuleni, unde un copil de zece ani a murit, după ce a detonat o grenadă împreună cu un prieten, poliţiştii nu au reuşit să stabilească provenienţa proiectilului. Incidentul a ajuns şi în vizorul premierului Maiei Sandu, care ieri, în cadrul şedinţei Guvernului, a cerut explicaţii de la ministrul de Interne, Andrei Năstase.

"Maturii trebuie să fie responsabili de toate aceste arme, grenade pe care le mai păstrează. Trebuie să ne asigurăm, nu ştiu, domnule ministru, aţi pornit vreo anchetă, de unde s-a luat o grenadă acolo? Deci trebuie să vedem dacă este şi responsabilitatea maturilor", a spus prim-ministrul, Maia Sandu.

Păstrarea de muniţii sau grenade în casă este interzisă prin lege. Pentru încălcarea acestei prevederi, este stabilită o amendă de până la 1,5 milioane de lei sau până la 3 ani de închisoare. Totuşi, ministrul de Interne Andrei Năstase nu a făcut aceste precizări atunci când a fost abordat de premier şi a oferit nişte explicaţii superficiale.

"Este în derulare o anchetă. Eu aş face apel pentru toţi părinţii virgulă pentru că cazuri în care sunt implicat cu victimă copii, avem un caz în care un copil a căzut de la etaj fiindcă a fost lăsat fără atenţie, avem cazuri când au fost călcaţi pe străzi de către automobile", a spus ministrul de Interne, Andrei Năstase.

În cazul incidentului din Criuleni, a fost deschis dosar penal.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu