Anatolie Pahopol, numit președinte interimar la Curtea de Apel Chișinău. Magistratul, cunoscut ca amator de arme şi vitezoman

Avere făcută din bani

Consiliul Superior al Magistraturii l-a numit, astăzi, în funcția de președinte interimar al Curții de Apel Chișinău pe Anatolie Pahopol. Judecătorul va ocupa această funcție până în data de 6 august, când va reveni vicepreședintele instanței Nelea Budăi din concediu. Totodată, membrii CSM au anunțat concurs pentru funcția de președinte al Curții de Apel. 

Magistratul Pahopol a fost pe parcursul anilor subiectul mai multor scandaluri mediatice, ce ţin de integritate şi deontologie. Cele mai grave învinuiri i-au fost aduse, după ce împreună cu Anatolie Minciună şi Gheorghe Crețu a obligat, în anul 2012, Întreprinderea de Stat „Registru” să achite un prejudiciu de 7 milioane de dolari către compania Intercomsoft LTD, care aparţine omului de afaceri Boris Birştein, scrie crimemoldova.com

Anatolie Pahopol a fost învinuit şi de faptul că împreună cu alţi magistraţi nu a ţinut cont de falsul unui document şi a emis o decizie, prin care a deposedat o companie de transport de un teren de peste un hectar, iar altul de peste 130 de metri pătraţi, de pe strada Munceşti din Capitală. 

Conform informaţiei Inspecţiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, doar în perioada anilor 2010-2014, pe numele magistratului Pahopol au fost depuse 52 petiţii, toate fiind declarate ca neîntemeiate.

Judecătorul Pahopol se poate lăuda cu mai multe imobile, una din ele este vila de la Rezeni, raionul Ialoveni care are două nivele și este situată pe malul iazului. Vila a fost cumpărată în septembrie 2005, cu puţin timp înainte de a fi promovat la Curtea de Apel. 

În declarația sa de avere din 2016, Anatolie Pahopol mai declară oficial cinci apartamente, înregistrate pe numele său și al soţiei Valentina Şoltoianu.

Anatolie Pahopol a fost sancționat de mai multe ori pentru încălcarea Regulamentului circulaţiei rutiere. Potrivit documentelor oficiale, magistratul nu ţine cont de indicatoare, încalcă regimul de viteză şi parchează neregulamentar. 

Anatolie Pahopol este pasionat de arme şi de vânătoare, iar cei care îl cunosc susţin că acesta ar fi un vânător înrăit. Potrivit crimemoldova.com, magistratul dispune de mai multe arme de foc.

Lasă un comentariu