Anatol Țăranu: Rogozin a meritat această apreciere pe care i-a dat-o Republica Moldova

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a fost declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost aprobată în şedinţa de astăzi a Guvernului.

Analistul politic Anatol Țăranu a menționat că nu s-a așteptat la un asemenea pas măreț din partea autorităților din Republica Moldova.

"Eu nu m-am așteptat la acest pas din partea autorităților moldovenești. Vreau să vă spun că acest demers și faptul că Republica Moldova a luat asemenea decizie, dă notă faptului că avem o verticalitate."

De asemenea, analistul politic a precizat că Rogozin își merită aprecierea pe care i-a dat-o Republica Moldova.

"Rogozin a meritat această apreciere pe care i-a dat-o Republica Moldova. E cred că el a primit o lecție care îi va servi de bine. Este și mai important faptul că Republica Moldova a dat de înțeles Federației Ruse că asemenea atitudine din patea unui om politic este inadmisibilă."

Întrebat care va fi reacția reacția Rusiei la această decizie, Anatol Țăranu a menționat că Republica Moldova va avea pierderi.

"Eu cred că Republica Moldova va avea de plătit mult, în schimb a dat dovadă de demnitate. Sigur că vom avea anumite anumite pierderi, ele sunt inadmisibile. Cu toate acestea, eu cred ca Republica Moldova are doar de câștigat, iar aceste pierderi vor fi compensate."

În luna mai a acestui an alți cinci diplomați ruşi au fost declaraţi persoana non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată în baza unor informaţii primite de la serviciile secrete. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu