Anatol Ţăranu: Politicienii moldoveni sunt repetenţi şi nu prea învaţă bine lecţiile curente

Embed:

Alegerea unui candidat UNIC la alegerile anticipate a Primăriei Chişinău au fost dezbătute şi de analistul politic, Anatol Ţăranu, după şedinţa de astăzi, a PDM.

"Alegătorii din Chişinău, vor lua o decizie chibzuită atunci când vor merge să voteze. În cazul în care vor exista mai mulţi candidaţi se va produce o fărmiţare a votului pro-european. În condiţiile în care vorbim despre un candidat de orientare euro-asiatică , despre candidatul socialiştilor, acest electorat de stânga este bine mobilizat şi nu are nici o reţinere la acest moment. Ei mai puţin vor trage atenţia asupra calităţilor manageriale, funcţionale. Ei vor atrage atenţia în exclusivitate pe segmatul politic.

Ce vreau să mai spun este că politicienii moldoveni sunt repetenţi şi nu prea învaţă bine lecţiile curente. Din acest punct de vedere iarăşi putem să admitem că cineva va apăsa şi va călca pe aceeaşi greblă, cum au mai făcut-o. Acum ceea ce priveşte partida pro-europeană şi cauza europeană, vreau să spun că este o anumită logică în ceea ce fac partidele de pe aripa stângă. Ei nu acrediteză PDM cu calificativul de forţă europeană.

În acelaşi timp trebuie să recunoaştem că venirea unui socialist la cârma Chişinăului, cu jumătate de an înainte de alegerile parlamentare, va fi un stimulent enorm pentru câştigul alegerilor de către socialişti.

Obiectivul suprem al partidelor pro-europene este cursul european ca valoare supremă. Însă, acest curs european nu permite ca vectorul Republicii Moldova să fie redirecţionat spre un alt nivel de dezvoltare cum este cel euro-asiatic", a spus Anatol Ţăranu, analist politic.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu