Anatol Țăranu, despre alegerile locale din Chişinău: Soluția ideală ar fi fost un candidat unic pe vectorul vestic

Embed:

Soluția ideală ar fi fost dacă exista un candidat unic pe vectorul vestic la alegerile noi din municipiul Chișinău. Declaraţia a fost făcută de analistul politic Anatol Țăranu în cadrul emisiunii Fabrika.

"Lucrurile se explică foarte simplu. Animozitățile, conflictul în tabăra pro-europeană este atât de profundă și pronunțată că absolut nu este posibil ca acest proiect lansat de Partidul Democrat să aibă finalitate", a afirmat analistul.

Anatol Țăranu susține că tenacitatea cu care PPDA încearcă să impună partenerului de coaliție poziția sa denotă o anumită frustrare a formațiunii lui Andrei Năstase: "Eu cred că forma în care Andrei Năstase s-a lansat în această campanie nici nu vorbește atât despre speranța de a câștiga alegerile în Chișinău. Eu cred că obiectivul de bază este să ridice ratingul partidului".

Potrivit jurnalistului Petru Bogatu, în actualele alegeri din capitală liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a creat o dublă problemă. 

"Şi-a propus candidatura fără să se consulte cu liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu și, mai apoi, a spus că indiferent de sondajul anunțat de PAS, va candida și partidul său va avea propriul pretendent. Dar și Maia Sandu, în acest parteneriat PPDA-PAS, a creat o problemă atunci când, fiind pusă în situația să-l susțină, a spus că trebuie să investigheze situația din partid parcă sugerând că nu are încredere că alegătorii săi, membrii de partid, ar putea să voteze pentru Andrei Năstase", a precizat Petru Bogatu.

În ceea ce ține de candidatul liberalilor, Valeriu Munteanu, analistul consideră că acest pas a fost făcut pentru a menține partidul pe linia de plutire.

"Trebuie să recunosc că este cea mai bună candidatură pe care putea să o identifice Partidul Liberal", a conchis Petru Bogatu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu