Anatol Țăranu despre acțiunile PAS: "Un partid autentic democratic nu procedează în așa fel"

Faptul că Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, se îndreaptă într-o direcție greșită, o spun mai mulți experți. Potrivit lor, dacă formațiunea vrea să localizeze acest incident și să minimalizeze impactul negativ al acestuia, trebuie să-și schimbe abordarea față de instituțiile de presă.  

"PAS a gafat în acest caz și unica ieșire din această situație onorabilă pentru PAS ar fi să-și aducă scuze televiziunii chiar dacă nu are o mare simpatie pentru această televiziune. Un partid autentic democratic nu procedează în așa fel.", a declarat analistul politic Anatol Țăranu.

Duminică Partidul Acţiune şi Solidaritate a restricționat accesul Prime TV la cel de-al doilea Congres al formațiunii, chiar dacă anterior a invitat jurnaliştii Prime la acest eveniment. Secretarul general al PAS, Igor Grosu, a blocat fizic accesul jurnaliştilor Prime TV în sediul Teatrului Satiricus, unde a avut loc congresul.

Iniţial, Maia Sandu a motivat că echipa de filmare nu ar fi expediat la timp solicitarea de acreditare, iar ulterior  a spus că Prime nu ar fi o instituţie de presă. Reprezentanţii PAS s-au răzgândit repetat şi au dat de înţeles că sunt supăraţi pe alt post TV, dar s-au răzbunat pe Prime. După ce au fost contactaţi de postul nostru de televiziune pentru a comenta incidentul, reprezentanţii Centrului pentru Jurnalism Independent, Asociaţiei Presei Independente şi Centrului „Acces-Info” au emis o declaraţie publică  în care condamnă atitudinea reprezentanţilor PAS faţă de echipa Prime TV. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu