Anatol Șalaru și-a depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Liberal. Care este motivul

Embed:

Anatol Șalaru și-a depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, astăzi, în cadrul ședinței Consiliului național al formațiunii.

Totodată, el nu va mai fi membru al Biroului și al Consiliului politic al partidului. Chiar și asa, Consiliul național al formațiunii a decis că Șalaru să rămână membru PL.

Cererea lui Șalaru vine ca reacție le neînţelegerile pe care le are în ultima perioadă cu liderul formațiunii, Mihai Ghimpu. Cel din urmă a anunțat că a depus la începutul săptămânii o solicitare pe numele premierului Pavel Filip, privind demiterea lui Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării.

"Am depus demers ca să fie eliberat, acum mergem și trebuie să ne gândim cine va fi viitorul ministru. Eu cred că este depus la președinte, trebuie să fie decretul acuma. Membru poate rămânea, dumnealui are posibilitatea din nou să se reabiliteze, să vină să muncească", a precizat Mihai Ghimpu.

Șalaru susține la rândul său, că prim-ministrul nu se poate opune unei astfel de solicitări și că, ulterior, președintele ţării va semna decretul:

"Mi-am depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte al partidului și probabil bineînțeles că urmează să fiu scos și din celelalte funcții, membru al Consiliului, membru al Biroului. Probabil decretul va fi semnat în următoarele zile de către președintele Timofti și voi fi demis din funcție. Nu am vorbit cu premierul, dar probabil că a dat curs acestei solicitări, venită din partea Partidului Liberal".

Totodată, Anatolie Șalaru susține că este gata să rămână în partid, dar cred că formațiunea trebuie reformată. 

Între 1993-1997, Anatol Șalaru a condus Partidul Reformei, care ulterior s-a transformat în Partidul Liberal. Din 2008 este prim-vicepreședintele formațiunii, iar în funcția de ministru al Apărării a fost numit în iulie 2015.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu