Analistul politic Dionis Cenuşă, despre MORATORIUL pe subiecte ideologice și geopolitice, propus de Igor Dodon

Embed:

Analistul politic Dionis Cenușă crede că ideea președintelui Igor Dodon de a anunța un moratoriu pe subiecte ideologice și geopolitice este foarte periculoasă, scrie ziarulnational.md.

„Înseamnă asta cumva ca cei de la „ACUM” trebuie să închidă ochii la ceea ce face Rusia în regiunea transnistreană, unde sunt încălcate drepturile omului și separatismul, care constituie o fațada a unor grupări criminale? Poate în acest caz renunțăm la constatarea faptului că în regiunea transnistreana staționează forțe militare ruse (de ocupație) sau că propaganda rusească ataca instituțiile democratice din Ucraina și restul țărilor Parteneriatului Estic, și cele din Occident”, scrie Cenușă într-o postare pe Facebook.

În continuare, acesta a amintit că Igor Dodon a declarat anterior că peninsula Crimeea nu a fost anexată de Rusia. „Sau poate Moldova trebuie să se alinieze la ideea lui Dodon că Crimeea nu a fost anexată ilegal de către Rusia. Unde ar trebui să se oprească limitele așa-numitului moratoriu „geopolitic”? Trebuie „ACUM” să uite de agenda drepturilor omului, în special egalitatea de gen și drepturile comunității LGBT? A avea un spicher și un prim-ministru nu este suficient, drepturile tuturor grupurilor defavorizate este o prioritate non-negociabilă.

Îmi pare periculoasă inițiativa lui Igor Dodon de a avea un „moratoriu” de orice fel, atât timp cât aceasta prevede promovarea unor ilegitimități în interiorul țării și în exterior. Or, tăcerea și neatingerea unor subiecte se egalează cu susținerea lor”, a conchis Cenușă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu