Analiştii politici, despre candidatura lui Ion Sturza la funcţia de prim-ministru: e o greşeală a domnului Timofti

Analiştii politici Roman Mihăeş, Victor Gurău şi Alexandru Cauia consideră unanim că desemnarea candidaturii lui Ion Sturza la funcţia de prim-ministru este o greşeală.

"Trebuie să spunem clar că e o greşeală a domnului Timofti. Ion Sturza este rudă cu Vlad Filat şi nici unul dintre ei nu ascunde acest lucru. Ion Sturza nu va avea susţinere din partea partidelor parlamentare. Domnul Timofti, în loc să caute un candidat care să obţină voturi, a decis să meargă pe candidatura PLDM", a declarat Roman Mihăeş.

"Nu este o surpriză, mai mult, era o candidatură aşteptată deoarece din acest moment, Preşedintele Timofti încearcă să se victimizeze şi arată că e gata să înceapă o bătalie. Prin nominalizarea lui Sturza, cetăţeanul Timofti îşi asumă responsabilitatea pentru alegeri anticipate", a spus Victor Gurău.

"Nu văd cum ar putea să adune cele 51 de voturi. E practic imposibil, va avea 15 zile pentru a identifica echipa şi voturile necesare, dar nu înseamnă că va şi reuşi. Fără voturi e doar un exerciţiu politic la limita normelor constituţionale. Sper că Preşedintele conştientizează aprofundarea crizei politice", a relatat Alexandru Cauia.

Amintim că Şeful Statului l-a desemnat pe Ion Sturza drept candidat la funcţia de prim-ministru.

DETALII despre activitatea lui Ion Sturza.


 


 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu