Analiștii explică esecul protestelor PAS și DA

Aproximativ 200 de protestatari, conform poliției, sunt în acest moment în fața televiziunii publice.

Mai mulți analiști au declarat anterior că numărul protestatarilor este în continuă scădere deoarece opoziția în frunte cu Maia Sandu și Andrei Năstase nu vin cu mesaje coerente și nu programe concrete care ar putea atrage cetățenii.

"Cele două partide nu mai pot aduna mii sau zeci de mii de aderenți la proteste pentru că s-ar fi pus „batista pe țambal” în ceea ce privește integrarea europeană și pentru că „opoziția nu are niciun proiect sau program”. „Oamenii s-au săturat să mai fie folosiți de politicienii care nu scapă niciun motiv ca să ceară blocarea finanțărilor externe pentru țară și cetățeni”, a spus acesta", a declarat analistul politic Petru Bogatu.

La rândul său, editorialistul Nicolae Negru a semnalat că protestele au degenerat într-o concurență între taberele participante – Platforma „DA” și PAS.

Acesta a sfătui-to pe Maia Sandu să renunțe să mai fie în umbra lui Năstase, care se confruntă cu mari probleme de credibilitate.

"Protestele au intrat pe panta declinului din caza că oamenii sunt decepționați de prestația liderilor opoziției, alții, poate, așteaptă mai mult de la Maia Sandu sau de la Andrei Năstase, cei de-ai treilea și-ar dori să audă, de exemplu, ce soluții au cei doi asupra unei serii de probleme social-economice, educaționale sau din sfera ocrotirii sănătății, cu care oamenii se confruntă în fiecare zi. Cojocaru mai crede că opoziția subestimează și necesitatea dialogului public", a afirmat istoricul Gheorghe Cojocaru.

În aceste momente protestatarii sunt în fața postului public de televiziune.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu