Analiştii, despre şedinţa comună Guvern-Parlament: Are scopul de a accelera realizarea reformelor

Embed:

Şedinţa comună dintre Guvern şi Parlament are scopul de a mobiliza atât miniştrii, cât şi deputaţii pentru a accelera realizarea reformelor. De această părere sunt invitaţii emisiunii Fabrika, de aseară.

Potrivit lor, un dialog permanent dintre executiv şi legislativ este foarte util, iar acest lucru va favoriza implementarea tuturor proiectelor, dar şi recâştigarea încrederii cetăţenilor şi a partenerilor externi. 

"Important e ca graba să nu strice treaba. Până la urmă nu este importantă statistica asta că vor reuşi fix o sută, sau vor reuşi. Important este să adopte conştient, iar cele adoptate să ducă la armonizarea legislaţiei naţionale, la principiile şi directivele Uniunii Europene. Adică la implementarea Acordului de Asociere", a declarat doctorul în drept Alexandru Cauia.

Potrivit analiştilor, un lucru foarte important pe care trebuie să-l realizeze actuala guvernare este să recâştige încrederea cetăţenilor şi a partenerilor externi. Iar acest lucru se poate întâmpla numai prin acţiuni concrete din partea autorităţilor.

"Cetăţeanul nu are încrederea că ceea ce se întâmplă este corect. Omul are simţul nedreptăţii. Trebuie să pompezi în om simţul dreptăţii. Omul să creadă, sincer să creadă că uite ăştia acuma chiar pe bune vor ceva să facă", a susţinut Veaceslav Ioniţă, expert IDIS Viitorul.

"Acest Guvern este obligat zi de zi să lucreze şi să convingă societatea că el nu întâmplător a fost format, investit, în nişte condiţii destul de extreme. Partenerii toţi o să ceară acţiuni. Să redobândească încrederea societăţii faţă de autorităţile statului. Şi să convingă cetăţenii că ceea ce face Guvernul face în interesul lor, că nu există un alt scop, decât acesta", a specificat fostul deputat Mihai Petrache.

Următoarea şedinţă comună dintre Parlament şi Guvern este programată pentru data de 11 martie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu