Analişti: Războiul dintre Filat şi Plahotniuc este o piedică în calea reformelor

Embed:

Scandalul iscat între Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc nu poate rămâne fără urmări, iar "războiul" dintre cei doi va îngreuna reformele. La emisiunea Fabrika de ieri, 24 iunie, experţii politici au analizat eventualele consecinţele ale războiului din Alianţa pentru Integrare Europeană asupra realizării reformelor în ţară.

În opinia fostului ambasador al Republicii Moldova în SUA, Nicolae Chirtoacă, "varianta optimă este dezasamblarea sistemului moştenit de actuala Alianţă şi pregătirea pentru modernizarea în genere a economiei". Iar pentru aceasta, susţine analistul, este necesară o voinţă politică şi, desigur, conştientizarea faptului că marele business, sectorul privat în ansamblu, va juca un anumit rol.

Astfel, găsirea unui compromis ar putea fi o contribuţie esenţială la realizarea reformelor.

"Cele mai mari reforme, reforme cruciale se fac cu generozitate. Iată cuvintele care ar trebui să domine mai departe: generozitate şi compromis. Schimbarea instrumentelor din buisness, a limbajului din business cu limbajul politic, dialogul politic, inclusiv şi cu opoziţia", declară analistul politic Viorel Cibotaru.

Amintim că ieri, Vlad Filat a dezvăluit numele Păpuşarului, precizând că acesta nu este altcineva decât Vlad Plahotniuc. În replică, cel din urmă l-a numit pe premier Regele contrabandei, Ţara Ipteh şi  Gangsterul tranziţiei moldoveneşti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu