Analiști politici: Protestele organizate duminică de PAS şi de formaţiunea DA sunt lipsite de substanţă

Embed:

Protestele organizate duminică de Partidul Acţiune şi Solidaritate şi de formaţiunea Demnitate şi Adevăr sunt lipsite de substanţă, iar oamenii nu sunt interesaţi de astfel de manifestaţii.

De această opinie sunt analiştii politici Anatol Ţăranu şi Alexandru Solcan, invitaţi aseară la emisiunea Fabrika.

"Pe mine mă depăşesc aceste acţiuni. Este greu, dacă ei au coborât la aşa metode şi consideră că sunt bune, aplicabile într-o democraţie, mie îmi este milă din perspectiva asta de opoziţie. Cetăţeanul nostru, eu nu cred că este încântat de asemenea acţiuni", a comunicat analistul politic, Alexandru Solcan.

"Organizarea protestelor cu obiectivul: Jos uninominalul sau mixtul este lipsită de perspectivă serioasă politică şi sub această lozincă foarte mulţi oameni n-ai să aduni", a spus analistul politic, Anatol Țăranu.

Analiştii consideră, de asemenea, că actuala strategie politică abordată de PAS şi DA nu va duce nicăieri şi că formaţiunile ar trebui să identifice puncte comune pentru o posibilă coaliţie.

"Unica şansă pe care o avem sunt viitoarele alegeri parlamentare, iar strategia trebuie construită în aşa fel încât să fie un rezultat mult mai mare. În formula aceasta DA - PAS, PAS - DA, nu există victorie", a comunicat analistul politic, Alexandru Solcan. 

"De ce să nu identifice opoziţia şi puterea nişte puncte comune ce îi pot apropia. O posibilă guvernare de coaliţie, fiindcă orice republică parlamentară, iar cea mai probabilă guvernarea va fi una de coaliţie. "

Simpatizanții PLDM, ai Platformei DA și PAS au organizat duminică un protest în faţa Parlamentului. Ulterior, manifestanții au mers la sediul Moldova 1. Protestul din preajma Televiziunii Naţionale a degenerat în violenţe după ce un microbuz a intrat în mulţime. Patru poliţişti au fost răniţi. Şoferul este arestat pentru 72 de ore.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu