Analişti politici: Programul Guvernului Sandu este unul mai mult politic decât social

Embed:

Programul Guvernului Sandu este unul mai mult politic decât social. De această părere sunt mai mulți analiști care au studiat planul de activitate a cabinetului de miniştri pentru următoarea perioadă.

Aceştia sunt indignaţi de faptul că documentul este bazat, în mare parte, pe demisii şi nu conţine paşi concreţi privind îmbunătăţirea nivelului de trai al cetăţenilor.

"Acest program este mai puţin preocupat de grijile şi nevoile oamenilor şi are o agendă politică foarte clară. Acest program, sigur că este unul pro-european, dar el nu ţine cont de realităţile politice în care a fost creată majoritatea actuală", a spus CORNEL CIUREA, analist politic.

Analiştii mai spun că programul lasă impresia că noul guvern, în frunte cu Maia Sandu, se află încă în campanie electorală.

" Mai degrabă este vorba despre un program politic, dar nu despre un program de guvernare. Un program politic care reiese din viziunile şi ultimele evenimente din ţară. Au nevoie de acest program, au nevoie de acest document pur electoral", a spus IAN LISNEVSCHI, analist politic.

Lipsa unor paşi concreţi pentru următoarea perioadă trezeşte îngrijorări. De această părere este politologul Vitali Andrievschi.

"Oamenii aşteaptă lucruri concrete. Vrem să ştim când va fi realizat un anumit obiectiv, cine e responsabil de implementare şi, desigur, e important ca acesta să nu fie abstract. Spre exemplu, propunem eliminarea imunităţii preşedintelui, deputaţilor, trebuie să fie clar când vor fi implementate aceste legi", a spus VITALII ANDRIEVSCHI, analist politic.

Planul de activitate al Guvernului Sandu a fost făcut public abia la două săptămâni după învestire. Acesta include acţiuni doar pentru jumătate de an, asta în timp ce un program de guvernare este elaborat, de regulă, pentru perioada întregului mandat, adică patru ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu