Analiști politici: Opoziţia s-a lansat în campania electorală pentru parlamentare prin victimizare şi critici la adresa guvernării

Embed:

Opoziţia s-a lansat în campania electorală pentru parlamentare prin victimizare şi critici la adresa guvernării, fără a veni cu soluţii concrete. Mai mult, acţiunile unor politicieni contravin propriilor ideologii.

Opiniile au fost exprimate de analişti politici, în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei", de la Publika TV.

Unii experţi consideră că, în afara de proteste, reprezentanţii opoziţiei de dreapta nu a reuşit să facă nimic pentru a-i convinge pe alegători să îi voteze.

"Au fost organizate proteste, iar ulterior trebuia să fie înaintate propuneri concrete. Ei au propus câteva lucruri bune. De exemplu, ei au propus ca preşedintele ţării să fie ales de către popor şi ca să fie introdus sistemul mixt de vot. Ei au renunţat la propriile propuneri, pentru că altfel ar susţine Partidul Democrat", a spus directorul "Intellect Group", Ian Lisnevschi.

Pe de altă parte, experţii îl critică pe preşedintele ţării, Igor Dodon, despre care spun că ar face informal agitație electorală pentru PSRM.

"Când el declara că nu va fi implicat în acest proces, el a minţit, a fost o acţiune de PR pentru acest partid. Acest lucru este la limita legii. Informal, el este implicat, pentru că acolo nu mai are cine să facă acest lucru eficient", a spus analistul politic Vitalie Catană.

Analiştii mai spun că opoziţia de stângă, în special Partidul Socialiştilor, se manifestă prin declaraţii şi acţiuni contradictorii.

"Ei parazitează pe seama sentimentelor oamenilor, pe seama nostalgiei. Ei critică NATO, critică Occidentul, dar unii dintre ei deţin acolo proprietăţi, mulţi dintre ei călătoresc acolo şi chiar deţin cetăţenia respectivă", a spus analistul politic Vitalie Catană.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, printre deputaţii socialiştii care deţin cetăţenia României, sunt Ghenadi Mitriuc, Adrian Lebedinschi, Anatolie Labuneţ, Corneliu Furculiţă şi Radu Mudreac.

Asta deşi fostul preşedinte al PSRM, Igor Dodon, a promis în campania electorală pentru parlamentarele din 2014 că toți aleşii socialiști vor renunța la cetățenia română.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu