Analiști politici despre retragerea lui Vlad Plahotniuc: Decizia de a renunţa la funcţia de preşedinte al PDM este corectă

Embed:

Decizia lui Vlad Plahotniuc de a renunţa la funcţia de preşedinte al Partidului Democrat din Moldova este corectă. De această părere sunt mai mulţi analişti politici, care mai cred că anunţul democratului nu este pe placul liderilor PAS şi PPDA, care au o obsesie faţă de personalitatea acestuia.  

Într-o postare pe Facebook, jurnalistul Petru Bogatu a scris că odată cu retragerea lui Vlad Plahotniuc din fruntea PDM i-a lăsat pe Maia Sandu şi Andrei Năstase fără obiectul muncii. Jurnalistul are impresia că liderii blocului "ACUM" chiar regretă această demisie şi lasă să se înţeleagă că singurul scop al actualei guvernări a fost să-l înlăture din viaţa politică pe liderul PDM. Este greu fără duşman când în afară de ură nu ai nimic altceva, mai scrie Bogatu. 

Analistul politic Corneliu Ciurea este de părere că decizia liderului PDM îi va permite formaţiunii să fie mai puţin vulnerabilă faţă de atacurile oponenţilor politici.

"Domnu Plahotniuc este şi rămâne ţinta atacurilor fostei opoziţii, actualei guvernări, care vede în el un rău absolut, din această cauză acest blanc cade pe umerii partidului. În condiţiile în care domnul Plahotniuc nu poate să revină la Chişinău, retragerea este o soluţie optimă, care permite PD-ului să rămână pe linie dreaptă în condiţiile în care se află", a declarat analistul politic Corneliu Ciurea.

Totodată, analistul politic Ian Lisnevschi crede că Partidul Democrat din Moldova ar trebui să aleagă cât mai repede o nouă conducere şi să pregătească un program politic.

"Totul depinde acum de cât de repede Partidul Democrat se va reorganiza şi vor începe să vină cu argumente, dovezi şi cu o strategie nouă de opoziţie, pe care noi la momentul dat nu am văzut în istoria Republicii Moldova", a mențioanat analistul politic Ian Lisnevschi.

Iar editorialistul Nicolae Negru a declarat pentru Ziarul Naţional că cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte al Partidului Democrat din Moldova ar fi fostul premier Pavel Filip.

Potrivit lui Nicolae Negru, acesta este cel mai popular, s-a manifestat ca un administrator bun în funcţia de prim-ministru, este un profesionist, a avut curajul să efectueze, în condiții preelectorale, niște reforme.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu