Analişti politici, despre acordul privind DESTRĂMAREA Blocului ACUM: Au mari probleme interne, interese şi clanuri diferite

Embed:

Blocul "ACUM" nu a prezentat vreo decizie privind formarea fracţiunii parlamentare din cauza unor neînţelegeri interne la acest subiect. Aşa poate fi explicat faptul că liderii PAS şi PPDA evită deocamdată să răspundă concret cum vor activa în noul Legislativ. Opiniile au fost exprimate de analiştii politici, invitaţi, aseară, la emisiunea "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

Experţii consideră că blocul electoral se va diviza în cel puţin două fracţiuni.

"Ei fac declaraţii contradictorii pentru că nu dau dovadă de seriozitate. Faptul că vor fi fracţiuni diferite este un lucru previzibil, în opinia mea, pentru că în lista blocului iniţial au fost propuşi proporţional oamenii care reprezintă cele două partide. Ştim că acolo sunt interese şi clanuri diferite", a menţionat Vitalie Catană, analist politic.

Analiştii politici mai menţionează că şi acordul privind constituirea blocului "ACUM" prevede destrămarea acestuia.

"Este straniu că blocul încă există, pentru că ei declarau anterior că peste trei-patru zile după alegeri, acesta se va destrăma. În blocul "ACUM" sunt mari probleme interne, în pofida faptului că despre asta nu se vorbeşte. Reprezentanţii societăţii civile din cadrul blocului nu au decis încă să se ducă la Maia Sandu sau la Andrei Năstase", a subliniat Alexandru Cuzneţov, comentator politic.

De asemenea, experţii cred că membrii blocul "ACUM" vor bloca în continuare încercările de a discuta despre o eventuală colaborare în noul Parlament.

"Motivul este inclusiv faptul că ei nu au cu ce să vină la masa de negocieri. În timpul campaniei electorale nu am auzit de la ei ceva concret, în afară de insulte şi ameninţări", a precizat Vitalie Catană, analist politic.

La şedinţa de constituire a Parlamentului de legislatura a X-a, despre formarea fracţiunilor au anunţat democraţii, socialiştii şi Partidul "Şor". Blocul "ACUM" este singura formaţiunea care nu și-a constituit fracțiunea.

Vinerea trecută, preşedintele Igor Dodon a reconfirmat intenţia de a purta discuţii cu trei din cele patru formaţiuni care au intrat în noul Parlament. Este vorba despre Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor și blocul "ACUM". Şi asta pentru a forma, în cel mai scurt timp, o majoritate parlamentară, care să aleagă un nou Guvern.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu