ANALIŞTI: Negocierile sunt folosite pentru PR politic

Embed:

După ce s-au invitat și evitat reciproc, PSRM și blocul "ACUM" ar putea sta, totuși, la masa dialogului, însă condițiile și atitudinile acestor formațiuni nu prea lasă loc de negocieri.

De această părere sunt invitații emisiunii Fabrika de aseară. Potrivit lor, atât socialiştii, cât şi liderii PAS şi PPDA folosesc aceste negocieri pentru PR politic, mai ales că fiecare protagonist a propus legi de neacceptat de către celălalt participant la dialog.

"Sunt două poziţii absolut diferite. Dezoligarhizarea pe de o parte şi consolidarea regimului prezidenţial în Republica Moldova în contextul parlamentarismului, pe de altă parte, ceea ce nu vine să se plieze unul pe altul, mai ales că părţile au neîncredere totală unul faţă de altul şi sunt folosiţi unul pe celălalt în calitate de instrument de a-şi promova mesajul şi nu mai mult", a spus directorul Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, Victor Juc.

"Domniile lor nu şi-au dorit o alianţă cu Partidul Democrat, nu îşi doresc o alianţă cu Partidul Socialiştilor, domniile lor insistă pe un vot în care ei să ocupe, să preia un guvern minoritar. Maia Sandu cât şi domnul Năstase sunt foarte conştienţi că socialiştii nu vor accepta asemenea lucru", a spus jurnalistul Victor Nichituș.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu