Analişti, despre negocierile eşuate dintre binomul PAS-PPDA şi PSRM: "ACUM" joacă teatru ca să se justifice în faţa alegătorilor

Embed:

Blocul "ACUM" joacă teatru ca să se justifice în faţa alegătorilor pentru că nu-şi poate respecta promisiunile făcute. De aceasta părere sunt invitaţii emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV, care au comentat negocierile eşuate dintre binomul PAS-PPDA şi socialiştii. 

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, susţine că reprezentanţii blocului "ACUM" au pus intenţionat condiţii exagerate, având doar 26 de mandate în noul Parlament.

"Este frica lor de a-şi pierde electoratul, dorinţa de a le demonstra oamenilor care au votat pentru acest bloc faptul că ei au înaintat toate cerinţele, dar alţii nu vor şi de aceea nimic nu a ieşit", a menţionat Vitalia Pavlicenco.

La rândul său, analistul politic Valentin Krîlov consideră că în acest context apare probabilitatea alegerilor anticipate, care nu sunt o opţiune bună pentru ţara noastră.

"Alegerile parlamentare anticipate vor genera cheltuieli în plus şi nu vor aduce schimbări esenţiale în configurarea politică", a declarat Krîlov.

De asemenea, invitaţii emisiunii nu cred în posibilitatea unei eventuale colaborări între PSRM şi blocul politic "ACUM".

"Fiecare dintre ei au stabilit condiţii, care, ştiu ei, că nu vor fi îndeplinite. Este un joc. Aceste discuţii privind interesul naţional nu sunt sincere, mai ales că unii spun că trebuie să ne orientăm spre Vest, alţii - spre Est", a precizat preşedintele PNL.

Vineri, după şedinţa Consiliului Republican al PSRM, socialiştii au anunțat condiții mai dure pentru crearea majorității parlamentare cu blocul politic "ACUM" și au respins categoric guvernul minoritar propus de PAS şi PPDA.

Pe lângă funcţia de preşedinte al Parlamentului, pentru Zinaida Greceanîi, şi conducerea ministerelor Afacerilor Externe şi Apărării, socialiştii râvnesc fotoliul ministrului de Interne şi cel al vicepremierului pentru Reintegrare.

În aceste context, ulterior, în cadrul unei emisiuni TV, Maia Sandu a declarat ca nu mai vede rostul discuţiilor cu socialiştii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu