Analist politic: Lui Şevciuk nu trebuie să i se permită să intre pe teritoriul din dreapta Nistrului

Directorul de programe la Institutul de Politici Publice, Oazu Nantoi, consideră că liderului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, nu trebuie să i se permită liberul acces pe malul drept al Nistrului. Comentatorul politic argumentează prin faptul că deputaţilor de la Chişinău şi altor oficiali nu li se permite să intre pe teritoriul controlat de Tiraspol. 

Oazu Nantoi a făcut afirmaţia la Publika TV, fiind solicitat să comenteze incidentul de marţi de la aeroportul Chişinău, când paza de corp a lui Evgheni Şevciuk a interzis unor jurnalişti moldoveni să-l filmeze pe liderul de la Tiraspol. 

"Este o ruşine ceea ce s-a întâmplat la aeroport. Şevciuk şi Ştanski sunt nişte criminali, sunt marionete. Nu exclud că au fost la Moscova pentru a primi o listă cu provocări pe care să le organizeze înainte de alegeri", a spus directorul executiv al Institutului de Politici Publice.

"Jurnaliştii şi-au făcut datoria cum au considerat de cuviinţă. Este o încălcare gravă a legislaţiei moldoveneşti ca aceşti "vulturi" să se comporte la Chişinău cum o fac la Tiraspol", a afirmat Oazu Nantoi, cu referire la cei doi demnitari ai regimului de la Tiraspol.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu