Analist politic din România: Refuzul lui Dodon de a dizolva Parlamentul aruncă Moldova într-o criză constituţională

Refuzul preşedintelui de a emite decretul privind dizolvarea Parlamentului aruncă Republica Moldova într-o criză constituţională. De această părere este analistul politic din România, Iulian Chifu, în timpul unei intervenţii telefonice la emisiunea "Ediţie Specială" de la Publika TV.

Expertul de la Bucureşti a ţinut să sublinieze că documentele prezentate de preşedintele Igor Dodon privind federalizarea ţării reprezintă de fapt interesele Rusiei în Republica Moldova.

Chifu a criticat în termeni duri vizita vicepremierului rus, Dmitri Kozak, la Chişinău.

"Vizita lui Dmitri Kozak, acceptarea lui să fie moderator în interior unui proces din Moldova este deja o impunitate înseamnă readucerea Federaţiei Ruse la masă. Or, să nu fi învăţat lecţiile istoriei, să readuci forţa metropolă acasă ca să facă ordine, să promovezi negocieri cu reprezentantul direct ostentativ al Rusiei, mă refer la Igor Dodon şi la Partidul Socialiştilor, mi se pare deja o impunitate", a declarat Iulian Chifu.

Iulian Chifu a mai menţionat că România susţine parcursul european al Republicii Moldova, care nu este doar o frază sau o etichetă, ci are o semnificaţie profundă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu