Ana Tcaci a plecat de la Moldova Unită

Embed:

Ana Tcaci, fondatoarea Partidului Moldova Unită, a părăsit formaţiunea şi a aderat la Partidul Naţional Moldovesc, o formaţiune pusă pe linie moartă de câţiva ani. Acesteia i s-au alăturat şi 22 de organizaţii teritoriale.

Tcaci a declarat că a părăsit Moldova Unită, pentru că era deranjată de grupul lui Vladimir Ţurcan şi de deciziile acestora. Pe 13 martie, la Congresul Partidului Naţional Moldovenesc, Ana Tcaci a fost aleasă în funcţie de preşedinte al acestei formaţiuni. Postul de vicepreşedinte i-a revenit lui Victor Copiimulţi, şi el fost membru al Partidului Moldova Unită. Tot atunci s-a decis ca Partidul Naţional Moldovenesc să fie redenumit în Partidul politic pentru Unirea Moldovei.

Formaţiunea nou creată are 3000 de membri.

Anterior, un grup de membri al partidului politic Moldova Unită a demarat procesul negocierilor pentru aderarea la Partidul Democrat din Moldova.

Marți, 15 martie, membrul Biroului Politic al Partidului "Moldova Unită", Eugen Nichiforciuc, a anunţat că 22 de filiale din ţară ale formaţiunii au decis să adere la Partidul Democrat. El a mai declarat că de la "Moldova Unită" au plecat 4.500 de membri din totalul de 7.500.

loading...

Lasă un comentariu