Ana Guţu: Guvernarea mizează pe propaganda la televiziuni

Amânarea tranziţiei la televiziunea digitală este un artificiu al guvernării, care mizează pe propaganda instrumentată la televiziunile controlate de Partidul Socialiştilor. Este părerea Anei Guţu, secretar de Stat al Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova la Guvernul României, care a avut o postare pe o pagină de socializare la acest subiect.

Ana Guţu a scris că această propagandă se manifestă prin apariţiile zilnice ale lui Igor Dodon la posturile de TV controlate de PSRM, iar şeful statului este favorizat necondiţionat în an electoral, înainte de alegerile prezidenţiale.

Autoarea postării mai spune că faptul că ţara noastră rămâne în urmă la capitolul tehnologie informaţională aduce prejudicii proceselor democratice.

În acelaşi timp, la sfârşitul anului trecut, un post de televiziune , afiliat socialiştilor, a obţinut acoperire naţională. Anterior, preşedintele CA, Dragoş Vicol, a declarat că licenţa a fost acordată pentru două luni, adică până la trecerea la televiziunea digitală. Solicitată telefonic, Carmena Lupei, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei, a declarat că Igor Dodon nu comentează declaraţiile Anei Guţu.

Amintim că ţara noastră urma să treacă la televiziunea digitală terestră încă în anul 2015. Asta după ce Republica Moldova a semnat în 2006 Acordul Conferinței Regionale pentru Radiocomunicații cu alte peste 100 de țări.

În Republica Moldova, s-au dat mai multe termene pentru punerea în aplicare a acestui angajament. Totuşi, nu este clar dacă angajamentul va fi respectat, în condiţiile în care nu toţi cetăţenii sunt asiguraţi cu convertoare, dispozitiv care permit recepţinarea semanlului digital şi la televizoarele vechi.

loading...

Lasă un comentariu